Skovens Konge

Skovens Konge

På FREDERIKSGADE42 serverer vi nu krondyrryg. Krondyret er Danmarks største pattedyr. Kronhjorten, med det store gevir, kaldes derfor også skovens konge.

Genbrug af vand

Genbrug af vand

Vi smider faktisk meget vand ud. Det er vandet i karaflerne på bordene. Når i, vores gæster, er gået hjem, plejer vi at hælde vandet i afløbet - men ikke mere!!

Slut med oksekød

Slut med oksekød

Vi gider ikke at være bedrevidende eller prædikende omkring vores valg. Vi er blot opmærksomme på, at Danmark er en af de mest kød-spisende nationer. Vi vil gerne inspirere til at spise mere grønt eller i det mindste begynde at spise andet en oksekød.

80/20 Køkken

80/20 Køkken

Vores køkken er grøntsagsbaseret. Dvs. at vi tager udgangspunkt i grøntsagerne, frem for den traditionelle fokus på kødet. Måltiderne er sammensat som et sammenhængende forløb af konsistens, råvarer og smag. 

Økologisk spisemærke

Økologisk spisemærke

Tjah. Det er ikke for at være hellige. Du ved lige så godt som vi, at vi skal tage os sammen hvad vores resurser angår her på jorden. Et mål om at Frederiksgade 42 bliver 100% økologisk er ét tiltag som vi arbejder på.

OK Forhold

OK Forhold

Vi befinder os i en branche med fart på. Der er stor efterspørgsel på gode madoplevelser, og derfor åbner der ugentligt nye madkoncepter. Vores erfaring er, at personalet i restaurationsbranchen ofte syltes med et hårdt arbejdsmiljø og for små lønninger.

Aarhus Snapsen

Aarhus Snapsen

AarhusSnapsen er blevet til i et samarbejde mellem ARoS, Den Gamle By, Frederiksgade 42 og Aarhus Kommune i regi af projektet Smag på Aarhus. Snapsogurter har produceret snapsen. Den færdige snaps serveres i ARoS Food Hall og på spisestedet Frederiksgade 42.

Dansk Rosé

Dansk Rosé

Vi stod netop i køkkenet og havde kokkemøde da den unge pige, Sofie Grand, trådte ind på Frederiksgade 42 med en flaske Dansk Rosé. På trods af, at klokken stadig ikke havde rundet kl. 12:00 fik vi en smagsprøve på den danske vin lavet på solbær. 

Vi bruger vindenergi

Vi bruger vindenergi

I vores arbejde med at gøre Frederiksgade 42 til et bæredygtigt spisested har vi omlagt spisestedets energikilde til vindenergi. Et spisested bruger meget energi. Derfor er vi bevidste om hvordan vores forbrug dækkes. Vi tror på vindenergi i forhold til at mindske belastningen af miljøet.

Fremad Aarhus

Fremad Aarhus

Lokalsamfundet skal støtte op omkring lokale sportsklubber, kulturprojekter og andre foreninger. Vores køkkenchef spiller håndbold i Fremad Aarhus. På den måde blev vi gode venner med klubben, og derfor valgte vi at sponsorere spillertøj til serie 3 herrer fra Aarhus Fremad!

Fællesspisning

Fællesspisning

Fællesspiningen skal tilbage! Spis sammen med dem du får set for sjældent - den første mandag i måneden! Vi har taget initiativ til at aktivere aktivitets-centrerne i Aarhus ved at lave billig fællesspisning med mad af høj kvalitet. Fællesspisningen er sundt for dig, os og vores by.

Cluster Square

Cluster Square

Aktiviteterne var et kulturelt miks af nyt og hipt og velkendt og mangfoldigt. Lækker live musik, hyggelige fællesspisninger, gadegastronomi af høj kvalitet, kæmpe bordtennisturneringer, overraskelser, folkelig hygge og meget mere under Aarhus Festuge 2016 på Kloster Torv.

Kulbroens Madhold

Kulbroens Madhold

Vi var initiativtagere til Kulbroens Madhold, som blev afholdt i forbindelse med Aarhus Festuge som et fristed for Aarhusianere. Et stærkt hold bestående af Kulbroens Venner, Langhoff&Juul, Street Coffee, Hærværk samt Spiselauget.

BISTAD

BISTAD

Vi får den bedste honning fra Botanisk Have i Aarhus. BISTAD er en registreret socialøkonomisk virksomhed. De driver biavl og producerer honning med særlig fokus på....

Madvognen

Madvognen, der er startet af Sabine Rosenlund, deler mad ud til de hjemløse i Aarhus. Da vi opdagede Sabines projekt, Madvognen, var vi ikke i tvivl om, at vi ville hjælpe til!

Mad til Væksthusene

Mad til Væksthusene

Vi har tidligere hjulpet Caféen i Vækstusene, ved Botanisk Have i Aarhus, med deres mad og menukort. Et spændende samarbejde som har givet os stor erfaring i at levere friske grøntsagsbaserede måltider til større selskaber. Væksthusene vandt....